Vereeuwigd in het veen. De verhalen van de Noordwest-Europese veenlijken Wijnand van der Sanden

ISBN: 9789067074056

Published: 1996

Hardcover

200 pages


Description

Vereeuwigd in het veen. De verhalen van de Noordwest-Europese veenlijken  by  Wijnand van der Sanden

Vereeuwigd in het veen. De verhalen van de Noordwest-Europese veenlijken by Wijnand van der Sanden
1996 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 200 pages | ISBN: 9789067074056 | 10.59 Mb

Veenlijken zorgen in de musea voor hoge bezoekersaantallen en in wetenschappelijke kringen voor grote opwinding. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Veenlijken bieden een uniek venster op het verleden waardoor we dingen zien die maar zeldenMoreVeenlijken zorgen in de musea voor hoge bezoekersaantallen en in wetenschappelijke kringen voor grote opwinding. De verklaring hiervoor is eenvoudig. Veenlijken bieden een uniek venster op het verleden waardoor we dingen zien die maar zelden zichtbaar worden. Maar wat stellen de veenlijken eigenlijk voor? Gaat het om mensen die verdwaald of verdronken zijn?

Of zijn het slachtoffers van misdaden? Zijn het misschien zelf misdadigers geweest die voor hun afkeurenswaardige daden gestraft zijn? Of zijn het mensen die geofferd zijn aan bovennatuurlijke machten? Op deze en vele andere vragen wordt antwoord gegeven. De lotgevallen van de vondsten worden nagegaan en de boeiende geschiedenis van het onderzoek en de betrouwbaarheid van de bronnen beschreven.

Vervolgens worden de schijnwerpers gericht op interessante details als ligging en bijvondsten, de laatste maaltijd, kleding, uiterlijk, gezondheid en doodsoorzaak. Ten slotte wordt nagegean of alle besproken waarnemingen zich zonder problemen in één ondubbelzinnige interpretatie laten samenvoegen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Vereeuwigd in het veen. De verhalen van de Noordwest-Europese veenlijken":


renewalhealthclub.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us